ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΝΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
menu
Φωτογραφίες
Δραστηριότητες
 
  Μια μαγική βραδιά στην εκδήλωση της αδελφότητας «Περιμένοντας τα Χριστούγεννα»

Απολογισμός και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση της αδελφότητας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στο πολύ ωραίο αμφιθέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» του Δήμου Χολαργού. Παρ' όλες τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες της ημέρας (γενική απεργία όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, το κρύο και τη βροχή), το αμφιθέατρο των 250 θέσεων ήταν σχεδόν γεμάτο από μέλη της Αδελφότητας που με την αθρόα προσέλευσή τους τίμησαν τους πρωτεύσαντες νέους των Λυκείων της Πρέβεζας στις εισαγωγικές εξετάσεις των Πανεπιστημίων της χώρας (ακαδημαϊκού έτους 2010-2011) και την Πρεβεζάνα υψίφωνο κα Δέσποινα Κάτσαρη-Βιτάλη.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Θεόδωρος Χαλιμάς. Μετά από μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της Αδελφότητας, γνωστοποίησε ότι σκοπός της Αδελφότητας είναι να καταστήσει την εκδήλωση «Περιμένοντας τα Χριστούγεννα» θεσμό που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο το μήνα Δεκέμβριο. Ανέφερε ότι η εκδήλωση θα επενδύεται με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και θα περιλαμβάνει την ανάδειξη ως τιμώμενου προσώπου ενός καταξιωμένου συμπατριώτη μας.
Η εκδήλωση περιελάμβανε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος ο Πρόεδρος κ. Χαλιμάς κάλεσε επί σκηνής την χορωδία «Μουσικά Ηχοχρώματα» (στην οποία είναι μέλος) που ιδρύθηκε από τον Μαέστρο κ. Δ. Μουζάκη και είναι αυτοδιοίκητη και αυτοσυντήρητη. Την πολυπληθή χορωδία πλαισίωνε μαντολινάτα από οκτώ μουσικούς, ενώ την συνόδευε στο πιάνο ο ιατρός-πιανίστας κ. Στεφ. Πατεράκης. Το πρόγραμμα της χορωδίας, που περιελάμβανε γνωστές και αγαπητές σε όλους μας επτανησιακές καντάδες, παρουσίασε το μέλος της κα Άντα Κουτλίδου.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος, αφού ευχαρίστησε την κα Σφονδύλη-Μικρούλη Δ/ντρια Βασικής Εκπαίδευσης Πρέβεζας και τους Λυκειάρχες κ.κ. Κατσανάκη και Γιαννούλη για την βοήθειά τους στην επιλογή των πρωτεύσαντων μαθητών, κάλεσε τους πρωτεύσαντες μαθητές με την ακόλουθη σειρά: Γεώργιο Λάμπρου (1ο στη Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Παν/μίου Αθηνών), Χρήστο Παναγιώτου (1ο στο Τμήμα Φυσικής του Παν/μίου Κρήτης), Θεόδωρο Κωτσαντή (2ο στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π.), Άδωνη Πόποτης (2ο στο Τμήμα Φυσικής του Παν/μίου Πατρών), Χρυσούλα Τσάγγα (2η στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας), Μερόπη Σουμαλεύρη (2η στη Σχολή Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Παν/μίου Αιγαίου), Άγγελο Λύκκας (4ο στο Τμήμα Φυσικής του Παν/μίου Ιωαννίνων), Μαρίνα Ζαλοκώστα (4η στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Παν/μίου Πατρών), Δημήτριο Κουρτίδη (4ο στη Σχολή Ευελπίδων), Ελένη Παπαδοπούλου (4η στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου) και Μαρία Κωνσταντίνου (5η στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών ).
Την απονομή των βραβείων έκαναν  οι κ.κ.: Mιχαήλ Λουκάς, Καθηγητής και π. Πρύτανης του Γ.Π.Α., μέλος της Αδελφότητας, Πέτρος Γέμτος, Καθηγητής και π. Πρύτανης του Παν/μίου Αθηνών, Κώστας Αλεξίου, Καθηγητής, Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Δημήτριος Τσαντούλας, Καθηγητής, π. Βουλευτής, μέλος της Αδελφότητας, οι διατελέσαντες Πρόεδροι της Αδελφότητας κ.κ. Νικόλαος Λαμπάτος, Σπύρος Παπαδόπουλος και Γιάννης Δράκος,και ο σημερινός Πρόεδρος κος Θεόδωρος Χαλιμάς
Απευθυνόμενος ο Πρόεδρος κ. Χαλιμάς στους βραβευθέντες τόνισε ότι η Αδελφότητα θα είναι κοντά τους και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και κατά τη μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
Τέλος, στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης, το αφιερωμένο στην υψίφωνο κα Δέσποινα Κάτσαρη-Βιτάλη, ο κ. Χαλιμάς κάλεσε επί σκηνής τις μαθήτριες της τιμωμένης και σήμερα καταξιωμένες καλλιτέχνιδες της Λυρικής τέχνης (σοπράνο), τόσο εντός όσο και εκτός της Ελλάδος, κυρίες Άννα Μορφίδου κα Μάριμελ Χρύση, αλλά και τη Μαέστρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κα Μαρία Νεοφυτίδου, η οποία τις συνόδευσε στο πιάνο.
Οι δύο σοπράνο ερμήνευσαν γνωστές άριες από όπερες του Mοzart, του  Donizetti, του Rossini και του Verdi. Φωνές κρυστάλλινες και διαυγείς και ταυτόχρονα καλοδουλεμένες που μας μετάφεραν νοερά στις καλύτερες λυρικές σκηνές του κόσμου, ενώ ταυτόχρονα ανέδειξαν το υψηλό ποιοτικό επίπεδο της τιμώμενης κας Κάτσαρη που τις ανέδειξε.
Και ήρθε η στιγμή της κας Δέσποινας Κάτσαρη-Βιτάλη. Μετά την ανάγνωση ενός σύντομου βιογραφικού σημειώματος της τιμώμενης από τον Πρόεδρο κ. Χαλιμά, η κα Κάτσαρη τραγούδησε τις άριες "Divinite Du Styx" από την όπερα ALCESTE του Gluck, "Ebben, n' andro lontana" από την όπερα LA WALLY του Catalani και "Casta Diva" από την όπερα NORMA του Βellini.
Με φωνή που διατηρούσε την ζωντάνια αλλά και την φρεσκάδα της νιότης, η κα Κάτσαρη, καίτοι συμπλήρωσε 50 χρόνια καλλιτεχνικής προσφοράς, δεν δίστασε να αντιμετωπίσει με την ωριμότητα, την δύναμη αλλά και την υψηλή ποιότητα της φωνής της που ποτέ δεν την εγκατέλειψε, τις ιδιαίτερες φωνητικές απαιτήσεις από τις άριες που ερμήνευσε, αποσπώντας το θερμό και αβίαστο χειροκρότημα όλων των τυχερών που έζησαν τη μαγική αυτή βραδιά.
Η εκτός προγράμματος έκπληξη που συγκίνησε τους πάντες ήταν όταν οι δύο μαθήτριες έχοντας τη δασκάλα τους στη μέση τραγούδησαν την «Άγια Νύχτα», όπως καλλιτέχνες τέτοιου επιπέδου γνωρίζουν να αποδίδουν αυτό το υπέροχο τραγούδι.

          Η εκδήλωση έκλεισε με τις ευχαριστίες του Προέδρου κ. Θ. Χαλιμά σε όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση και στην επιτυχία της εκδήλωσης και τις ευχές του για Χρόνια Πολλά και Καλά.

Περιμένοντας τα Χριστούγεννα
Περιμένοντας τα Χριστούγεννα
Περιμένοντας τα Χριστούγεννα
Περιμένοντας τα Χριστούγεννα
Περιμένοντας τα Χριστούγεννα
Περιμένοντας τα Χριστούγεννα
Περιμένοντας τα Χριστούγεννα
Περιμένοντας τα Χριστούγεννα
Περιμένοντας τα Χριστούγεννα
Περιμένοντας τα Χριστούγεννα
Περιμένοντας τα Χριστούγεννα
Περιμένοντας τα Χριστούγεννα
Περιμένοντας τα Χριστούγεννα
Περιμένοντας τα Χριστούγεννα
Περιμένοντας τα Χριστούγεννα
Περιμένοντας τα Χριστούγεννα
Περιμένοντας τα Χριστούγεννα
Περιμένοντας τα Χριστούγεννα
Περιμένοντας τα Χριστούγεννα
Περιμένοντας τα Χριστούγεννα
Περιμένοντας τα Χριστούγεννα
 
 
 
ΑΡΧΙΚΗ   l   ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ   l   ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ   l   ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ   l   ΧΡΗΣΙΜΑ
                       Πολιτιστικός Σύλλογος Πρεβεζάνων Αθήνας | έτος ιδρύσεως 1979, Πρεβεζάνοι, Πρέβεζα
Ιστορικό Διοικητικό Συμβούλιο Μέλη Χορηγοί Δραστηριότητες Εφημερίδα Ανακοινώσεις Επικοινωνία