ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΝΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
menu
Φωτογραφίες
Δραστηριότητες
 
  Εορτασμός Αγίου Χαραλάμπους - Κοπή πίτας - Ετήσια Τακτική Γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

Το απόγευμα της Κυριακής  9 Φεβρουαρίου, παραμονή του Αγ. Χαραλάμπους, ο Ιερός Ναός  Ζωοδόχου Πηγής της Αθήνας, γέμισε από Πρεβεζάνους κατά την  πραγματοποίηση Εσπερινού μετ' Αρτοκλασίας.
Στη συνέχεια τόσο οι εκκλησιαζόμενοι όσο και οι μη μετέχοντες στην Θεία Λειτουργία Πρεβεζάνοι συγκεντρώθηκαν σε αίθουσα του Ξενοδοχείου 'ΤΙΤΑΝΙΑ', όπου έγινε η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας. Το φλουρί της Πίτας, που αντιστοιχούσε σε ένα 'VIDEO PLΑYER', έτυχε στην κ. Λούλα Δόνου.
Μετά την κοπή της Πίτας ακολούθησε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Χαλιμάς, αφού διαπίστωσε απαρτία της Γενικής Συνέλευσης, λαμβάνοντας τον λόγο, χαιρέτησε τα μέλη δια την παρουσία τους και πρότεινε ως Πρόεδρο της Συνέλευσης τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ηλία Δήμα και ως Γραμματέα την Καθηγήτρια του ΕΜΠ κ. Κωνσταντίνα Τσάιμου, οι οποίοι και έγιναν αποδεκτοί.  Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης κ. Ηλίας Δήμας ανέγνωσε την ημερησία διάταξη, η οποία περιελάμβανε απολογισμό των πεπραγμένων του απερχομένου ΔΣ, οικονομικό απολογισμό  του απερχομένου ΔΣ και προϋπολογισμό του νέου έτους. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Χαλιμά για τον απολογισμό των πεπραγμένων του ΔΣ. Ο κ. Θεόδωρος Χαλιμάς λαμβάνοντας τον λόγο ανέφερε:
'Πριν αρχίσω τον απολογισμό θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη των  ΔΣ και των δύο διετιών που ήμουν Πρόεδρος του Συλλόγου για την συνεργασία και συμπαράστασή τους στο έργο μου. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Πρύτανη κ. Μιχάλη Λουκά για την βοήθεια που μου προσέφερε, όταν αυτή του ζητήθηκε, σε ποικίλα θέματα. Επίσης, επιθυμώ να ευχαριστήσω τον φίλο μου κ. Μάριο Τσούκη που  βοήθησε στην σύνταξη των προϋπολογισμών. Τέλος,  ευχαριστώ όλους εκείνους που με προέτρεπαν, επαινώντας με, προκειμένου να είμαι υποψήφιος για τρίτη διετία για την Προεδρία του Συλλόγου μας.  Όμως, η  απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος δεν με απομακρύνει από τον Σύλλογο. Πιστεύω ότι η ανανέωση του ΔΣ αναζωογονεί τον Σύλλογο και τον προικίζει με νέες ιδέες και οράματα. Θα σημειώσω ότι ο κατάλογος των υποψηφίων μελών του ΔΣ,  περιλαμβάνει πολλούς νέους Πρεβεζάνους  και Πρεβεζάνες, οι οποίοι , είμαι σίγουρος ότι θα αναδείξουν τον Σύλλογο πέραν της δικής μου Προεδρίας.
Στον απολογισμό μου σας αναφέρω την διατήρηση των εκδηλώσεων που κληρονομήσαμε από τα προηγούμενα ΔΣ, όπως είναι τα Πρεβεζάνικα Πολυσπόρια και ο εορτασμός του Αγ. Χαραλάμπους σε συνδυασμό με την Κοπή της Πίτας και την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση. Κατά την προεδρία μου, προσθέσαμε τις ετήσιες εκδηλώσεις Αυγουστιάτικο Αντάμωμα, που πραγματοποιείται σε επιλεγμένο Κέντρο-Εστιατόριο στην Πρέβεζα και την εκδήλωση Περιμένοντας τα Χριστούγεννα που πραγματοποιούμε στην Αθήνα. Πιστεύω ότι η εκδήλωση αυτή  είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας, αφού τις πλουτίζουν με την παρουσία τους Πρεβεζάνοι Καλλιτέχνες και Χορωδίες ( Παιδική και Μικτή Χορωδία ΑΡΜΟΝΙΑ Πρέβεζας, Λυρικοί καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, όπως η υψίφωνος κ. Δέσποινα Κάτσαρη-Βιτάλη)  και θεατρικές παραστάσεις,  με ερασιτέχνες ηθοποιούς της ευρύτερης περιοχής της Πρέβεζας, με έργα Πρεβεζάνων καλλιτεχνών ( Θεατρικό  Εργαστήρι του Συλλόγου το 'Κούγκι' με το έργο 'Το Προξενιό της Λενιώς' του κ. Ηλία Δήμα ). Επίσης στην εκδήλωση αυτή βραβεύουμε  τους επιτυχόντες στις πρώτες θέσεις των Πανελληνίων Εξετάσεων ή τους Πρωτεύσαντες αποφοίτους των Λυκείων της Πρέβεζας.
Φέτος την εκδήλωση 'Περιμένοντας τα Χριστούγεννα'  πραγματοποιήσαμε στις 14/12/ 2013 για πρώτη φορά σε  συνεργασία με τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού. Στην εκδήλωση συμμετείχε η Μικτή Χορωδία 'ΑΡΜΟΝΙΑ', για την οποία το πολυπληθές κοινό εκφράσθηκε με τα καλύτερα λόγια.
Πραγματοποιήσαμε και άλλες έκτακτες εκδηλώσεις, όπως:
α) Μονοήμερη εκδρομή στο Λαύριο, στις 18/4/ 2010, όπου και επισκεφθήκαμε το Τεχνολογικό Αρχαιολογικό Πάρκο με ξεναγό την Καθηγήτρια του ΕΜΠ και  υπεύθυνη των εκεί ανασκαφών κ. Κωνσταντίνα Τσάιμου. Η εκδρομή τελείωσε με φαγητό και διασκέδαση στο κέντρο 'Εύπολις', δημιούργημα του Πρεβεζάνου κ. Λέανδρου Σπαρτιώτη.
β) Επιστημονική ομιλία του μέλους του Συλλόγου μας Πρύτανη κ. Μιχάλη Λουκά, στις 16/3/ 2011, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκτός των μελών του Συλλόγου μας την εκδήλωση αυτή παρακολούθησαν και πολλά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.     
γ) Προβολή της ταινίας 'Τιμώντας τους Καταξιωμένους', στις 2/4/2011, του Πρεβεζάνου Καλλιτέχνη-Σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα, προς τιμήν του Πρεβεζάνου Γιατρού και Βουλευτή Δημήτρη Τσαντούλα.    Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε και η ενόργανη χορωδία 'Ηχοχρώματα'  της Πρέβεζας.                                                           
δ) Έκθεση 'Πρεβεζάνων Ζωγράφων, από 17 έως 20/12/ 2011,  με την συμμετοχή των Πρεβεζάνων ζωγράφων (κατ' αλφαβητική σειρά):
Αποστολίδου Λίτσα
Καλέντζης Κώστας
Καρμανιόλα Ζάννα
 Λαχανάς Κώστας
 Μπέκας Δημήτριος
 Μπούρας Αλέκος
 Σπαρτιώτης Λέανδρος
Χατζηθεοδώρου Μαρία

ε)  Προβολή της ταινίας 'Ταξίδι στην Νοσταλγία', στις 28/4/ 2012 του Πρεβεζάνου Καλλιτέχνη-Σκηνοθέτη Γιάννη Νικολαΐδη.

Όπως γνωρίζετε έχουμε δημιουργήσει ιστοσελίδα (www.prevezanoi.gr) και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (info@prevezanoi.gr) για την ευκολότερη και γρηγορότερη επικοινωνία με τα μέλη και τους φίλους μας.
Επίσης, πλήρες ηλεκτρονικό αρχείο που θα διευκολύνει τα μέγιστα τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια.
Όμως πιστεύουμε ότι είναι  επίτευγμα του απερχομένου ΔΣ είναι και η φιλοξενία  του Συλλόγου μας στο γραφείο του Συλλόγου των Πρεβεζάνων 'ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ' επί της οδού Πανεπιστημίου 34 και Ιπποκράτους γωνία. Ευχαριστούμε το ΔΣ του Συλλόγου 'Νικόπολις' και τον Πρόεδρο του  κ. Κώστα Κωνή για την φιλοξενία που μας παρέχουν. Το ΔΣ που θα εκλεγεί σήμερα θα φροντίσει αυτό το γεγονός να γίνει μόνιμο και αποδοτικό.'
Στο τέλος, ο Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Χαλιμάς προέβη στον οικονομικό απολογισμό και προϋπολογισμό του επομένου έτους,  λόγω απουσίας της Ταμίας κ. Καλλιόπης Παναγιωτοπούλου-Σταμουλάκη για οικογενειακούς λόγους στην Τεργέστη Ιταλίας,( γίνεται γιαγιά για άλλη μια φορά).  Στο  σημείο αυτό ο Προεδρεύων της Συνέλευσης κ. Ηλίας Δήμας προτείνει στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης την απαλλαγή του απερχομένου ΔΣ η οποία και εγκρίθηκε παμψηφεί. 
Στην συνέχεια ο Προεδρεύων της Συνέλευσης πρότεινε την Εφορευτική Επιτροπή την οποία και αποτέλεσαν  οι κκ:
Σπύρος Σουμαλεύρης, Αγγελική Κωστή και Καλυψώ Καρτεζίνη.
Κατά την διεξαχθείσα ψηφοφορία εξελέγησαν κατά  σειρά ψήφων οι ακόλουθοι:
Για το ΔΣ
Μαγκλάρα-Νίκαινα Έλσα
Τσόλκα-Στεφοπούλου Αγγελική
Ρέντζου-Μακρυγιώργου Ασπασία
Παπαδάκη-Μαρίνου Γεωργία
Παναγιωτοπούλου-Σταμουλάκη Καλλιόπη
Κάτσαρη-Βιτάλη Δέσποινα
Δημόπουλος Κωνσταντίνος
Κατσικοβόρδου Μαρία
Λελοβίτη-Παπαγεωργίου Ελευθερία
Κωτσούλας Χρήστος
Κοσκίνα-Κοκκινέλη Βασιλική

Εκπρόσωποι για την Πανηπειρωτική (κατά αλφαβητική σειρά)
Βασιλάκης Περικλής
Δράκος Γιάννης
Χαλιμάς Θεόδωρος

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή ( κατά αλφαβητική σειρά)
Κίκερης Μιχαήλ
Νικολάρα Πετρούλα
Τσούκης Μάριος 

Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών και μη υπάρχοντος άλλου θέματος η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση διαλύθηκε με απόφαση του Προεδρεύοντος της Γενική Συνέλευσης.

 

 
 
 
ΑΡΧΙΚΗ   l   ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ   l   ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ   l   ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ   l   ΧΡΗΣΙΜΑ
                       Πολιτιστικός Σύλλογος Πρεβεζάνων Αθήνας | έτος ιδρύσεως 1979, Πρεβεζάνοι, Πρέβεζα
Ιστορικό Διοικητικό Συμβούλιο Μέλη Χορηγοί Δραστηριότητες Εφημερίδα Ανακοινώσεις Επικοινωνία