ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΝΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
menu
Φωτογραφίες
Δραστηριότητες
 
  Αυγουστιάτικο αντάμωμα 2011 που έγινε στο Νικόπολις Club στο Μονολίθι Πρέβεζας 13/08/20011

Κάθε καλοκαίρι η Πρέβεζα καλοδέχεται τα ξενιτεμένα παιδιά της, πού  'ρχονται, αποδημητικά πουλιά, να κουρνιάσουν πάλι στις φωλιές τους, να πάρουν την αύρα της θάλασσας και τη μυρωδιά του γιασεμιού και να τα κρατήσουν συντροφιά τους τις χειμωνιάτικες μέρες -ώσπου νά  'ρθει το επόμενο καλοκαίρι.
Έτσι και φέτος, στο Αυγουστιάτικο αντάμωμα οι Πρεβεζάνοι της Αθήνας βρέθηκαν πάλι μαζί με τους παλιούς τους γνώριμους και φίλους, σ' ένα περιβάλλον πολιτισμένο κι όμορφο, στο Nikopolis club.
Εκείνο το Σαββατόβραδο στις 13 Αυγούστου, στη γέμιση του φεγγαριού, η θάλασσα ασήμιζε κάτω απ' τα πόδια μας κι έστελνε τη δροσιά της να σβήσει την κάψα του καλοκαιριού.
 Η βραδιά ξεκίνησε με την προσλαλιά του προέδρου της Αδελφότητας, του Θόδωρου Χαλιμά:
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Η σημερινή μας εκδήλωση, η εκδήλωση της Αδελφότητας των Πρεβεζάνων της Αθήνας στην Πρέβεζα τον Αύγουστο έγινε θεσμός.
Όχι απλά για να διασκεδάσουμε, αλλά γιατί όλοι εμείς οι απόδημοι έχουμε ανάγκη
να συγκεντρωθούμε στην πόλη που αγαπάμε,
να χρωματίσουμε τις αναμνήσεις μας που πάντοτε μας συνοδεύουν, 
να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με αγαπημένα πρόσωπα,
να γνωρίσουμε νέους κατοίκους                  και προπάντων
να υπενθυμίσουμε ότι είμαστε εδώ, ότι παραμένουμε ένα ζωντανό κομμάτι της Πρέβεζας, πρόθυμο να συνδράμει και να συνεργαστεί με τους συλλόγους και τους άρχοντες της πόλης μας σε ό,τι μας ζητηθεί.
Θα ήταν επίσης παράλειψη να μην αναφέρω ότι επιστρέφουμε στην Πρέβεζά μας όσο πιο συχνά μπορούμε, για να ποτίσουμε το γιασεμί στις αυλές των κλεισμένων μας σπιτιών, για το οποίο, όπως μας λέει ο συμπολίτης μας Μιχάλης Λουκάς:
Ξέρει πως δεν μπορεί να ταξιδέψει. Αισθάνεται μονάχα και θυμάται .Γι' αυτό εξακολουθεί κάθε χρόνο με μύριες προσπάθειες να ανθίζει και να  μυροβολεί προσμένοντάς μας.
Τούτα τα λόγια, βγαλμένα μέσα απ' την καρδιά, εξέφραζαν τα συναισθήματα όλων.
Κι όλοι απήλαυσαν μια βραδιά ξεχωριστή, εκεί στον μοναδικό χώρο του Nikopolis club, που με φαντασία, έμπνευση, μεράκι, άφησε κληρονομιά στον τόπο μας ο συμπολίτης μας Λέανδρος Σπαρτιώτης (ένα ακόμη δημιούργημά του  -και προσφορά και δώρο στην πόλη μας-  είναι η Πινακοθήκη που φέρει τ΄ ονομά του).
Σ' αυτό το ονειρεμένο τοπίο, απολαύσαμε ένα εξαιρετικό ρεπερτόριο από τραγούδια παλαιά και νεώτερα, σε ένταση που δεν ενοχλούσε, που σ' άφηνε να τα απολαύσεις και παράλληλα να αλλάξεις δυο κουβέντες με την παρέα σου, που σε οδηγούσε στην πίστα να χορέψεις και να διασκεδάσεις. 
Το μενού προσεγμένο, χωρίς υπερβολές, η λαχειοφόρος  με δώρα εκλεκτά, προσφορά συμπολιτών και του Δ.Σ. της Αδελφότητας.
Του Δ.Σ., τα μέλη του οποίου εργάσθηκαν με όρεξη για να κάνουν τούτο το Αντάμωμα να μείνει στη μνήμη μας μια ανάμνηση όμορφη -και μια προσμονή για το επόμενο.

Λάζαρος Συνέσιος

-----------------------------------------------------

Το ΔΣ της Αδελφότητας ευχαριστεί τον συμπατριώτη μας Λάζαρο Συνέσιο για τα προηγούμενα σχόλιά του, σχόλια ποιητικά και τρυφερά, σχόλια επενδεδυμένα με απέραντη ευαισθησία και αγάπη για τις φυσικές ομορφιές της Πρέβεζας και τους απόδημους κατοίκους της.
Δραττόμενοι της ευκαιρίας  θέλουμε να  ευχαριστήσουμε επίσης  τον  Βουλευτή της Ν.Δ. της Πρέβεζας Κο  Δημήτρη Τσουμάνη που μας τίμησε με την παρουσία του και όλα τα μέλη και φίλους της Αδελφότητας που με την παρουσία τους ομόρφυναν την εκδήλωσή μας. Θα ήταν παράλειψη μας να μην αναφέρουμε τις παρακάτω Επιχειρήσεις της πόλης μας (κατά αλφαβητική σειρά)
Καταστήματα Κατσικοβόρδου,
Κατάστημα Λαϊνά,
Κατάστημα Αγγελικής Μποντίνα
 Κατάστημα Παπασάββα,
Μελισσοκομία Στέφανου Συνέσιου,  
 που με τα πολύτιμα δώρα τους συνέβαλαν στην επιτυχία της Λαχειοφόρου Αγοράς που έγινε. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον Επίτιμο Πρόεδρο της Αδελφότητας Κο Σπύρο Παπαδόπουλο που μας προσέφερε το μεγάλο δώρο της Λαχειοφόρου Αγοράς, την τηλεόραση LCD  Philips των 47 ιντσών.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

 

 
 
 
ΑΡΧΙΚΗ   l   ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ   l   ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ   l   ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ   l   ΧΡΗΣΙΜΑ
                       Πολιτιστικός Σύλλογος Πρεβεζάνων Αθήνας | έτος ιδρύσεως 1979, Πρεβεζάνοι, Πρέβεζα
Ιστορικό Διοικητικό Συμβούλιο Μέλη Χορηγοί Δραστηριότητες Εφημερίδα Ανακοινώσεις Επικοινωνία