ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΝΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
menu
Φωτογραφίες
Αρθρογραφία
 
  Μια νέα ματιά
Κείμενο της Αγγελίνας Χαλιμά μαθήτριας Β Λυκείου Παπάγου

Η ιστοσελίδα της Αδελφότητας Πρεβεζάνων

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Αδελφότητα Πρεβεζάνων έχει δημιουργήσει μέσα στους τελευταίους μήνες και λειτουργεί μία ιστοσελίδα που αφορά τον δήμο της Πρέβεζας και τις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί. Η ιστοσελίδα αυτή αποτελεί το θέμα του συγκεκριμένου άρθρου, το οποίο γράφτηκε ύστερα από προτροπή του παππού μου, Θεόδωρου Χαλιμά.
Είναι γεγονός πως στη σύγχρονη εποχή με την πρόοδο της τεχνολογίας οι ιστοσελίδες και γενικότερα η χρήση του διαδικτύου μπορούν να επιφέρουν δραστικές αλλαγές και να υπερπηδήσουν πολλά εμπόδια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα από τα κυριότερα είναι η απόσταση, εφόσον η Αδελφότητα Πρεβεζάνων, λόγω της κατοικίας των μελών της, δρα στην Αθήνα. Ωστόσο, εκτός από την εκμηδένιση της απόστασης, το κύριο κίνητρο που ώθησε τον παππού μου στη δημιουργία ενός τέτοιου ιστότοπου ήταν η επιθυμία του να προσελκύσει νέο κόσμο. Με τον ίδιο σκοπό μου ζήτησε κι εμένα να επισκεφτώ την ιστοσελίδα και να καταγράψω τις εντυπώσεις μου.
Προσωπικά πιστεύω πως μια ιστοσελίδα είναι πράγματι ο ιδανικός τρόπος να απευθυνθείς σε άτομα της ηλικίας μας. Εξαιτίας των πολλών δραστηριοτήτων και τις έλλειψης χρόνου βρίσκω ιδιαίτερα χρήσιμη την ταχύτητα και την επικαιρότητα του διαδικτύου που το καθιστά σίγουρα προτιμητέο της τηλεόρασης και της εφημερίδας. Ωστόσο, για το ευρύτερο κοινό υπάρχει ο κίνδυνος της άγνοιας, εφόσον το διαδίκτυο αποτελεί για πολλούς ένα νέο μέσο επικοινωνίας που δεν μπορούν να χειριστούν. Αδυνατούν επομένως να επισκεφτούν την ιστοσελίδα και να αντλήσουν πληροφορίες. Σε μια τέτοια περίπτωση, κυρίως όταν αναφερόμαστε σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, η καλύτερη λύση είναι η αναζήτηση της βοήθειας κάποιου νεότερου. Σαν εγγονή νιώθω ικανοποίηση όταν μπορώ να διευκολύνω τους συγγενείς μου. Άλλωστε αναζητώντας και επιδιώκοντας την ανάμειξη ενός νεότερου εκπληρώνεται και ο κύριος σκοπός δημιουργίας της, δηλαδή η προσέλκυση καινούργιων προσώπων. Είναι επομένως ένας τρόπος που διασφαλίζει την επιτυχία του στόχου της Αδελφότητας και αντίστοιχα  του παππού.

Κλείνοντας λοιπόν θα ήθελα να συμπεράνω πως η δημιουργία μιας ιστοσελίδας αποτελεί ένα σαφώς αποφασιστικό βήμα προς την ανάδειξη του δήμου Πρεβέζης. Παρότι λοιπόν αυτή βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο είμαι σίγουρη πως σύντομα θα ενημερωθεί ακόμα περισσότερο ώστε να κινεί το ενδιαφέρον οποιουδήποτε επισκέπτη.

ΑΡΧΙΚΗ   l   ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ   l   ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ   l   ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ   l   ΧΡΗΣΙΜΑ
                       Πολιτιστικός Σύλλογος Πρεβεζάνων Αθήνας | έτος ιδρύσεως 1979, Πρεβεζάνοι, Πρέβεζα
Ιστορικό Διοικητικό Συμβούλιο Μέλη Χορηγοί Δραστηριότητες Εφημερίδα Ανακοινώσεις Επικοινωνία