ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΝΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
menu
Φωτογραφίες
Αρθρογραφία
 
  Σχολικές Εκδηλώσεις
Γιορτή δημιουργικότητας στα δημοτικά σχολεία του Νομού Πρέβεζας

Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Πρέβεζας

Νομάρχης Πρέβεζας: «Σ' αυτές τις μέρες κρίσης τα παιδιά μας γεμίζουν αισιοδοξία.
Αυτό είναι το ζωντανό σχολείο»


Μια γιορτή δημιουργικότητας έχει στηθεί από τα Δημοτικά σχολεία του νομού Πρέβεζας με τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Οι εκδηλώσεις αυτές χαρίζουν μια νότα αισιοδοξίας στο γενικότερο αρνητικό ψυχολογικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, μεσούσης της οικονομικής κρίσης.

Έτσι, στις 14 Ιουνίου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας, διοργανώθηκε μια έξοχη μουσικοχορευτική εκδήλωση, βασισμένη σε σπουδαία ελληνικά τραγούδια αλλά και σύγχρονα ξένα hits. Οι μαθητές τραγούδησαν τραγούδια παραδοσιακά και σύγχρονα, όπως «εις τον αφρό της θάλασσας» και το «παιδιά των δρόμων» μέχρι το «μ' αρέσει να μη λέω πολλά», ενώ χόρεψαν στους ρυθμούς σύγχρονης ξένης μουσικής όπως της lady gaga. Σε έναν πυρετό κεφιού και εναλλαγής καλλιτεχνικών δράσεων, μέσα σε ένα κατάμεστο από γονείς σχολικό προαύλιο, όπου η μια ομάδα παιδιών διαδέχονταν την άλλη στο χορό και στο τραγούδι. Η μουσική ήταν ζωντανή από τα ίδια τα παιδιά τα οποία έπαιζαν διάφορα όργανα, όπως μεταλλόφωνο, βιολί, αρμόνιο, κιθάρα, μπουζούκι, τύμπανα, κα. Δημιουργικοί αυτουργοί για τη διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν οι εκπαιδευτικοί Αθ. Τασούλα, Ευ. Λελοβίτη και Χρ. Γκατζόγια.

Παραλλήλως, το 4ο Δημοτικό Σχολείο προετοίμασε και παρουσίασε στη Θεοφάνειο τη θεατρική παράσταση της Κέλυ Σταμουλάκη με τίτλο «Ως την άκρη του ονείρου» την οποία ενσάρκωσαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι μικροί μαθητές. Η ιστορία της μικρής Πετρίνας, που με μοναδικές αποσκευές μια γενναία ψυχή και μια καρδιά αθώα ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο εμπόδια, διατηρώντας όμως, την αισιοδοξία και την πίστη της, για να συναντήσει τελικά την φιλία και την αγάπη. Ένα θεατρικό έργο που προτείνει τη θετική στάση μας στη ζωή και το οποίο επιμελήθηκε και σκηνοθέτησε η κ. Βούλα Νάνη, δασκάλα του σχολείου. Ένα έργο ρομαντικό σε καιρούς αντι-ρομαντικούς, μια παράσταση ιδεαλιστική, σε καιρούς κυνικούς, ένα έργο που θυμίζει την αναγκαιότητα να αγωνιστούμε για να βρούμε την πραγματική «οικογένειά μας», τους φίλους μας, τους συντρόφους μας, τους συνταξιδιώτες μας ως την άκρη του ονείρου».

Μια εξίσου πρωτότυπη εκδήλωση διοργάνωσε το 5ο Δημοτικό στο Πνευματικό κέντρο της Μητρόπολης υπό τη μορφή μουσικοχορευτικής θεατρικής παράστασης, με θέμα τα επαγγέλματα του παρελθόντος που έχουν πλέον εκλείψει, η οποία μάλιστα βασίστηκε σε πρωτότυπα ποιητικά κείμενα που έγραψε ειδικά γι' αυτήν την παράσταση η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Βασιλική Σάββα. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό με τους μικρούς πρωταγωνιστές να απαγγέλουν ποιήματα, να συμμετέχουν σε μικρά θεατρικά σαν άλλοι επαγγελματίες, να χορεύουν και να τραγουδούν. Ξαναζωντάνεψε μπροστά στα μάτια των θεατών ο «παγοπώλης», ο «πραματευτής», ο παλιός «ντελάλης», ο παραδοσιακός «ψαράς», ο «γαλατάς» με το κάρο, ο «λούστρος» με το κασελάκι του, ο «καλαθάς», ο «γανωματής», ο «πεταλωτής», οι «πλύστρες» και οι «υφάντρες», οι «μοδίστρες» και οι «κεντήστρες», ο «βαρελάς» και ο «αμαξάς», κ.α. Τους χορούς επιμελήθηκε η γυμνάστρια του σχολείου Κασκάνη Βασιλική και τη μουσική επένδυση η μουσικός Ανέλια Στεφάνοβα.

Ο Νομάρχης Πρέβεζας κος Βασίλης Ιωάννου παραβρέθηκε τόσο στην εκδήλωση του 2ου Δημοτικού όσο και στην εκδήλωση του 4ου Δημοτικού σχολείου, ενώ η Αντινομάρχης κα Μαρία Ζέρβα παραβρέθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης όπου πραγματοποιήθηκε για 2η φορά στις 14 Ιουνίου η εκδήλωση του 5ου Δημοτικού Σχολείου.

Ο κος Βασίλης Ιωάννου συνεχάρη δημόσια και επαίνεσε το ζήλο και τη δημιουργικότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών που πραγματοποίησαν αυτές τις εκδηλώσεις και δήλωσε: «Σ' αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, η δύναμη της δημιουργικότητας των παιδιών και των δασκάλων τους, φαίνεται να υπερβαίνει και να ακυρώνει την απαισιοδοξία που μας περιβάλλει. Γιατί, πραγματικά, αυτές οι εκδηλώσεις που μας γεμίζουν χαρά, δημιουργούνται από το τίποτα, χωρίς οικονομική ενίσχυση από φορείς, παρά μόνο από το μεράκι, την εργατικότητα και τη δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών και των παιδιών. Αυτό είναι το ζωντανό σχολείο που όλοι προσδοκούμε. Ένα ζωντανό εργαστήρι μάθησης, δημιουργίας, πολιτισμού και συμμετοχής. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές: στους πρωτοπόρους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και κυρίως στα παιδιά που αποδεικνύουν ότι μπορούν να κάνουν θαύματα».Γραφείο Τύπου της Ν.Α. ΠρέβεζαςΣχολικές Εκδηλώσεις

ΑΡΧΙΚΗ   l   ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ   l   ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ   l   ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ   l   ΧΡΗΣΙΜΑ
                       Πολιτιστικός Σύλλογος Πρεβεζάνων Αθήνας | έτος ιδρύσεως 1979, Πρεβεζάνοι, Πρέβεζα
Ιστορικό Διοικητικό Συμβούλιο Μέλη Χορηγοί Δραστηριότητες Εφημερίδα Ανακοινώσεις Επικοινωνία